Vlad Rădescu
„Mărturisesc public, pentru cei mai puţini informaţi, că am avut şansa ca bunicul meu - care a luptat în tranşeele primului război mondial - să devină aghiotantul Reginei Maria, pentru ca mai târziu, după 23 august 1944, să fie ultimul prim ministru democrat şi necomunist investit ca atare de Regele Mihai. Şi astăzi, la ceasul aniversar al patriei lui şi a mea deopotrivă, eu, umil nepot, mai am o şansă: să întruchipez statura măreaţă a Regelui Ferdinand Întregitorul. Se ştie că acesta a împroprietărit ostaşii care s-au luptat pe fronturile patriei. Dar să nu uităm că Regele Ferdinand a împroprietărit şi România. Cu o ţară!... Ţara noastră, al cărei destin depinde şi de noi. Trăiască România!”
„Consider că a-ți iubi țara este o normalitate, așa cum îți iubești și familia. Înseamnă nici mai mult și nici mai puțin că ești un patriot. Iar dacă ai avut șansa să o și afirmi prin propria existenţă, iar compatrioții tăi au apreciat asta, chiar inseamnă că norocul a fost de partea ta.”
Dintre alte producții cinematografice în care a fost prezent, amintim „Dimitrie Cantemir” (1973), „Burebista” (1980), „Vlad Țepeș” (1979), „Vlad Nemuritorul” (2002), „Eva” (2009), „Octav” (2017), precum și „Cocoșul decapitat” (2008), ultimul în regia lui Radu Gabrea. În producții de televiziune străine, gen docudrama, i-au fost încredințate rolurile lui Carol cel Mare în 1996 și Otto von Bismark în 2007, 2008 și 2009. A pus bazele festivalului internațional de teatru "Întâlnirile Școlilor și Academiilor europene de teatru", recunoscute ca importante evenimente de gen de către tinerele generații de profesioniști și de comunitatea teatrală. A fost inițiatorul - în 1998 - al spectacolului de mare succes „Costumele”, regizat de Dan Puric.